Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kalevalainen jäjeskorjaus

Mitä on jäsenkorjaus?

Jäsenkorjaus on osa suomalaista kansanparannusta. Kansanparannustaidot ovat siirtynyt vuosisatoja sukujen sisällä isältä pojalle -tavalla. 80-luvulla Kansanlääkintäseura aloitti systemaattisen ja dokumentoidun Kalevalainen jäsenkorjaus koulutuksen. Nykyisin koulutus on kolmivuotinen, valmistaen Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi. Kalevalainen jäsenkorjaus on EU:n suojaama tavaramerkki.

 

Jäsenkorjaus on mobilisaatiohoitoa, eli siinä vaikutetaan elimistöön liikettä hyväksi käyttäen. Jäsenkorjauksessa käsitellään lihaksia, kalvorakenteita, jänteitä ja nivelsiteitä. Käsittely elvyttää laskimoverenkiertoa ja lymfakiertoa, sekä avaa kudosten nestekiertoa ja korjaa luiden virheasentoja. Jäsenkorjauksen vaikutus ulottuu syvälle elimistöön.

 

Kalevalainen jäsenkorjaus toimii yhteistyössä terveydenhuollon ja muiden ammattimaisten hoitomuotojen kanssa. Jäsenkorjausta on useita eri tyylisuuntia, joista Kalevalainen jäsenkorjaus on kokonaisvaltainen, sekä tutkituin ja dokumentoiduin tyylisuunta.

 

Tyypillisimpiä vaivoja, joita jäsenkorjauksella hoidetaan ovat selkäkivut, olkapään ongelmat, niska- ja päänsäryt sekä huimaus, jalkakivut, tenniskyynärpää ja erilaiset puutumiset. Erityisesti nykyaikaisen istumatyön aiheuttamia ongelmia hoidetaan jäsenkorjauksella tehokkaasti.

 

Miten jäsenkorjaus vaikuttaa?

Jäsenkorjaus ei ole ihmeparannusta. Jotkin vaivat saattavat poistua tai lievittyä jo käsittelyn aikana, mutta kehon korjaustoimien käynnistyttyä vaivat saattavat poistua käsittelyn jälkeisinä päiviä. Tarvittaessa käsittely uusitaan parin viikon välein muutamia kertoja.

 

Kalevalainen jäsenkorjaus on kokonaisvaltainen hoito, jossa asiakas käsitellään varpaista päähän. Ihminen muodostaa kineettisen ketjun, jonka jokainen osa tulee olla tasapainossa. Esimerkiksi nilkassa oleva virhe aiheuttaa koko kehoon epätasapainon, josta voi aiheutua vaikkapa niskakipu.

 

Asiakkaan ja jäsenkorjaajan välinen suhde on aina luottamuksellinen. Jokainen hoitokerta dokumentoidaan seurantakortille jäsenkorjaajan omaan käyttöön.

 

Jäsenkorjauksessa

Käsittelyn aikana asiakkaalla on päällä pienet alushousut, sekä naisilla rintaliivit. Hoitajan antama pyyhe on yllä kuten hieronnassa. Jäsenkorjaukseen on hyvä tulla kiireettömin mielin, ei kovin nälkäisenä, eikä voimakkaasti hajustettuna.

 

Mitä tulee huomioida jäsenkorjauksen jälkeen?

Kunkin elimistö on yksilöllinen ja käsittelyn vaikutukset ovat yksilölliset. Joillakin voi tulla käsittelyn myötä hyvin kevyt ja virkeä olo, toiset voivat tuntea väsymystä ja vilua. Välttämättä mitään erityisiä tuntemuksia ei tule.

 

Ensimmäisen vuorokauden aikana tulee juoda vettä runsaasti. Muutaman vuorokauden aikana tulee välttää raskaampaa liikuntaa ja työskentelyä, sekä saunomista. Hyvä ryhti ja hoitajan antamat ohjeet tulee huomioida jatkossa.